lördag 12 juli 2008

Återuppstånden ifrån det döda

Min februaritröja lever, länge leve den! Jag repade upp och började sticka storlek large istället, jag har följt mönstret förutom att jag inte har lagt upp några nya maskor under ärmarna. Den är fortfarande stor, den hålls in på bilden eftersom jag var lat och hade kvar den på stickan istället för att trä upp den på en tråd, men den känns mycket bättre nu. Eftersom jag stickar i bomull finns ju chansen att den krymper lite i tvätten också. Dessutom kommer jag nog att torktumla den första gången för att försöka få bort allt hundhår som fastnat i den efter alla upprepningar och provningar.

Nu till mitt lilla dilemma, jag behöver mer garn. Jag visste hela tiden att jag hade för lite garn, 400g, nu har jag börjat på sista nystanet och tröjan når just nedanför bysten. Hur mycket mer garn tror ni att jag behöver? 400g till eller? Jag har tänkt mig trekvartsärm och en ganska kort tröja, max 10 cm nedanför naveln. Råd tas tacksamt emot!

2 kommentarer:

Metta sa...

Om jag inte minns fel, stickar vi i samma bomullsgarn Sunny. Jag köpte totalt 600 g, vilket jag hoppas ska räcka. Har hunnit till halva mönsterpartiet och har 300 g kvar till resten av mönstret och ärmarna. Stickar storlek M, men gjorde några extra ökningar på raglandelen. Ska också ha den ganska kort och med trekvartsärm.

Vet inte om det här ger dig någon ledtråd. 300-400 g borde ju räcka.

Dödergök sa...

Tack för ditt svar Metta!
Garnet är ju inte direkt dyrt så det är nog lika bra att köpa 400 g till för att det verkligen ska bli något.