onsdag 30 juli 2008

Jag är också med!

Jag har länge velat sticka den här tröjan, men inte hittat rätt garn. Helst hade jag velat ha något melerat som liknar det på beskrivningen, men i bomull, och det har jag inte lyckats hitta, så nu har jag valt att i stället göra den i enfärgat grönt garn. Färgen kommer inte fram på bilden, den är starkare i verkligheten. Jag stickar i garnstudios Paris.
Min sticka är ganska kort, så därför knorvar det ihop sig på bilden, men jag har trätt i andra stickor och testat den på mig själv, och den verkar sitta bra ännu så länge. Nu måste jag bara öka cirka 20 maskor till för att komma ner mot avdelningen till ärmar och så vidare.
Jag gillar det här mönstret för att det så att säga tar till vara på stickteknikens inneboende möjlighet, att genom ökningar och minskningar kunna åstadkomma ett plagg i ett stycke... stickar man i delar som man syr ihop så kunde man ju lika gärna sy ett plagg i vävt tyg!
Fast det är klart att jag gör ju lite sådana saker också!
Kul att se att det inte bara är jag som kommit till så här sent förresten!

2 kommentarer:

Ullen sa...

Jag stickar min kofta i Paris oxå,ett trevligt garn att sticka med.Jag stickar min i en grön färg, nr 43.

Helena sa...

Jag såg det!
Du har den mörkare nyansen, väldigt snyggt det också! Min färg "heter" 39! Jag håller verkligen med om att det är ett trevligt garn, grovt och går fort att sticka i, sedan så tycker jag att den här kvaliten passar bra till den här modellen!