lördag 28 juni 2008

Ett steg fram och två tillbaka

Nu har jag repat upp till varvet ovanför ökningsvarvet. Min tröja blev som ett mindre tält, stort nog för en kortvuxen familj att slå läger i. Nu är det tillbaka till ritbordet som gäller. Imorgon åker miniräknaren fram och tänkarhatten på. Just nu är jag alldels för trött.

5 kommentarer:

Ulrika/Stickamera sa...

Ajaj. Jag som stickar samma storlek som du... Visst behöver jag en stor tröja, men jag har ingen lust att tälta. :)

Skippa hålvarvet kanske?
Hm.
Berätta vad du kommer fram till, jag följer det med spänning!

Janette sa...

Det är lustigt hur det kan fungera. När jag läste runt på ravelry trodde jag mig förstå att storlekarna var bra tilltagna. Gjorde därför en strl S (eller var det XS?) men när jag ökat alla raglarna fick jag fortsätta öka, nådde typ till halva axeln bara. Nu stickar jag i ett bandgarn iofs men jag fick rätt maskantal på 4 inch... Det får bli som det blir :-)

och lycka till med matten när du är piggare då :-)

Dödergök sa...

Jag är igång igen nu, jag återkommer med detaljer om det blir bra den här gången. Jag har bara ökat för bysten på framstyckena och jag ca 25 maskor mindre än vad jag hade förra gången, det borde motverka tältkänslan tycker jag.

Ulrika/Stickamera sa...

Det du skriver att du bara ökat för bysten på framsidan, menar du hålvarvsökningen då?

Dödergök sa...

Japp efter att raglanökningen är klar har jag bara ökat på framstyckena men den här gången osynligt, dvs inte genom omslag. Jag har inte kommit så långt än så jag kan inte riktigt svara på hur det blir än. Jag återkommer.