lördag 30 augusti 2008

Nu är jag också klar!


Föräldra Ledighetes Sweatern är klar!
Ja, jag har döpt om den eftersom den har varit min sommarstickning denna sista sommar innan jag börjar arbeta efter föräldraledigheten. På måndag börjar vi skola in dottern på förskola, så den blev ju klar lagom i tid...
Garn: Garnstudios Paris i limegrönt
Stickor: Rudsticka och strumpstickor nr 5,5
Knappar: Helt fantasiska lyxiga träknappar, snidade i ebenholts, svarta med lite melering. Hårda och blanka.
Jag har ändrat lite i mönstret genom att jag stickade slätstickning i stället för rätstickning på oket.
Den är så snygg och sitter så bra - jag är helnöjd!

fredag 29 augusti 2008

Yes!

Nu är jag igång med min FLS igen. Ska sitta i bilen 3 timmar mot Stockholm i em./kväll och då passar det ju bra att sticka en bit på koftan.

I morgon börjar jag Stickkurs på Handarbetets vänner i Stockholm. Kul, kul!!

måndag 25 augusti 2008

Lägesrapport


Såhär långt har jag kommit nu. Jag hoppas garnet kommer räcka till den armlängd jag vill ha = trekvart, men jag undrar... har använt 5 till stocken och oket nu, har tre kvar.....jo, det borde räcka eller?

lördag 23 augusti 2008

Bokslut


Tvättad, monterad och klar! Alla detaljer går att läsa på min blogg. Jag är jättenöjd nu när det är över. Kanske blev ärmen lite för kort efter tvätt men det struntar jag i. Nu är jag färdig med February f***ing lady sweater för ett tag iaf. Kanske blir det en i storlek xs till min syrra i julklapp, jag tror att det blir en mycket mindre plågsam affär. Tack för roligt sälskap på vägen mot ett färdigt resultat. Till er som fortfarande tragglar på kan jag bara säga ; Bit ihop den är värd det! Tjingeling från Dödergök!

onsdag 20 augusti 2008

Tjoho!

Jag är klar!!!!!
Jag ska bara fixa och trixa lite så ska ni få se resultatet.
Jag är så glad över att jag hade tålamod och inte gav mig, nu sitter den precis så som jag vill.

Färdig!!!!



Och så här ser den ut. Garnet är Silkealpacka (från en froggad kofta). Det gick åt 620 gram. Knapparna är från mammas knapplåda från 50-talet. Så allt är återanvänt!

tisdag 19 augusti 2008

Nästan i mål

Trägen vinner eller nåt.
Nu är det bara den sista ärmen kvar och lite montering.
Och vet ni, den passar faktiskt!

fredag 15 augusti 2008

Nu är den färdig

Äntligen så var min FLS klar. Så här blev den. Jag följde mönstret helt förutom att jag gjorde ärmarna lite smalare, den är stickad i storlek M.

Bara ärmarna kvar!


Nu börjar det likna något! Bara ärmarna kvar! Och så fästandet av alla trådarna förståss!

Och jag tycker så mycket om den här tröjan, den har varit snabbstickad och rolig, och det bästa av allt är att den har stickats i ett stycke, jag tror inte att jag någonsin mer kommer att sticka något som skall sys ihop! Måste bara hitta fler mönster enligt detta koncept förståss...

Snygg på är den också, fäljer kroppen på ett väldigt klädsamt sätt! (Jag är dock inte så presentabel själv just nu, mitt i natten med mysbyxor och kråkbo till hår, så det fåt bli en tröja- på- golvet bild!)

måndag 11 augusti 2008

Omstart


Nu är det andra försöket påbörjat. Hoppas att den passar bättre nu. Den ska bli färdig innan OS är slut! (Fast måste jag göra om den igen så vete 17......)

söndag 10 augusti 2008

Färdig, med knappar och allt.

Efter många om och men så är jag klar! Äntligen så är jag klar med min kofta, den är rätt enorm, men den kommer att vara perfekt att gå runt att mysa i när man är hemma nu i vinter. Min vän Fia fick vara modell nu när den är klar, hon är liten och koftan är stor, men av någon konstig anledning så ser inte koftan lika stor ut som den faktiskt är.
Knapparna har jag gjort själv, kom fram till att det skulle bli billigare och antagligen bäst eftersom jag då skulle få knappar i den färg som jag ville, de är vita med lite svart/grått i.
Ett roligt mönster att sticka och koftan är ju jättesöt, det blir nog någon mer, men då i en mindre storlek, jag har nu stickat i M vilket jag har i vanliga fall, men som många andra också verkar märkt så blir den stor.

lördag 9 augusti 2008

Nystart

Det här projektet har lärt mig en hel del, för det första har jag lärt mig att jag är en seg och envis jäkel. För det andra har jag lärt mig att det är mycket roligare att sticka samma tröja för 6:e gången med fina stickmarkörer.

Ville bara visa att jag kommit så här långt, och sist jag provade passade den bra!

torsdag 7 augusti 2008

FLS - tagning 9...

Håhåjaja... Jag tror inte författaren av detta mönster arbetat så värst mycket med att få de större storlekarna riktigt bra...

Precis som Dödergök har jag startat om ännu en gång och stickar nu storlek M. Jag som annars har XL...

Vi får se om jag blir nöjd med den här storleken... Det känns i alla fall fortfarande som en rolig stickning, mest tack vare det ljuvliga garnet i den ljuvliga färgen. :-)

onsdag 6 augusti 2008

Börja om från början

måste jag tyvärr göra. FLSen blev alldeles för stor. Ska sticka om den i en storlek mindre, men det blir efter OS.

Jag fick lite hjälp...

... av mammas nya lilla monster med att sticka det sista, han ville visserligen mest äta upp garnet när jag testade den men han är charmig och tuggade inte på själva koftan så man skall väl inte klaga (:
Men NU. Äntligen, efter många om och men så är även jag klar med min kofta, eller jag har stickar klart den i alla fall, nu är det kvar att fästa trådar och göra knappar och sy i knapparna. Jag har bestämt mig för att det blir både billigare och antagligen bäst om jag gör mina knappar själv, de skall i alla fall vara vita.
Jag har stickat allt på rundsticka, använde magic loop till ärmarna (det gick förvånadsvärt bra, jag var skeptisk till en början måste jag erkänna)
Den är stickad i M, jag är lite obekväm i den, men jag har haft konstiga och tjocka kläder under när jag testat den.
Garnåtgången blev rätt så exakt 400 gram med gästrikes 3-trådiga yllegarn i den härliga mörkgrå färgen som den finns i (:
För att vara första koftan så är jag riktigt nöjd och sugen på att sticka en till.

tisdag 5 augusti 2008

Upprepning

Allt fler blir klara med sina koftor och de ser jättfina ut.. Min ser mest bubblig ut och jag tror inte på den längre, så det blir till att repa upp för min del.. Jag gillar mönstret och kommer säkert att göra den nån annan gång men just nu har jag för många andra idéer i huvudet.. så Tack och hej för mig :)

måndag 4 augusti 2008

En bit på väg



Jag har kommit en liten bit på väg med min FLS. Garnstudios Silkealpacka är garnet jag använder. Det är återanvändning av ett UFO. Modellen är kul att sticka och den här ska bli färdig, men jag hinner nog inte innan OS-stickningen sätter igång.

Även jag är klar

Det har varit litet kämpigt i värmen att sticka på min FLS. Den var både tung, varm och otymplig att ha i knät. De två senaste veckorna har maken och jag suttit i skuggan under ett parasoll i trädgården med var sin bärbar cd-spelare och lyssnat på cd-böcker. Alldeles utmärkt om man samtidigt vill sticka. Ärm nummer två stickades i går, då det var litet svalare och man kunde sitta inomhus med stickningen. Är i stort sett nöjd med min FLS. Garnåtgången var perfekt uträknad, 6 hg Sunny bomullsgarn, och jag fick exakt 10 cm kvar till att fästa sista ärmen med. Inte illa.

söndag 3 augusti 2008

I kväll skall jag sticka på min...

Ni som har tittat in på min blogg har ju sett att det har hänt lite annat på stickfronten, men nu skall jag ta tag i FLS igen! (Blev ju lite trött på den när jag hade stickat för långt!)
Har blivit lite inspirerad av de fina färdiga tröjorna som lagts in nu det sista!
Tänk vad olika stil det kan bli på den här tröjan beroende på val av färg och kvalité! De båda sista är ju riktigt ljuva, passar perfekt till somriga klänninag, och tidigare har det varit en hel del häftiga färger som passar till jeans eller kanske en svart kjol. Jag tycker det är roligt med ett mönster som kan ges så mycket personlig prägel!

Äntligen klar


Nu är jag klar,knappar saknas vet inte vad jag ska ha för några ännu. Kanske silverknappar med kedja emellan eller något liknande. Var en roligt tröja att sticka.

fredag 1 augusti 2008

Färdig


Nu är den klar =0)

Gjorde den med korta ärmar för jag var inte säker att garnet skulle räcka.

Jag ska göra en till när os stickningen är över en med långa ärmar. Jag tyckte den var väldigt rolig att göra.